Yalnız Mesajı Göster

Portakal Reçeli

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakal Reçeli



Malzemeler:6 adet portakal (3 su bardağı dilimlenmiş portakal kabuğu)
4 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 su bardağı portakal suyu
yarım limon suyu

Portakal Reçeli Tarifi

Yapılışı:
[*]Portakalların kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın ve tencereye alın Tencereye bolca su ekleyin ve 15 dakika kadar kaynatın[*]Kaynayan portakalların suyunu süzün ve soğumaya bırakın[*]Tencerede şeker, 2 subardağı su, 1 su bardağı portakal suyunu karıştırarak kaynatın[*]Portakalları atın ve orta ateşte koyu bir şurup kıvamı alıncaya kadar (yaklaşık 50 dakika) kaynatmaya devam edin[*]Koyulaşan şurubun içine yarım limon suyunu katın ve 10 dakika daha kaynatın[*]Reçel sıcakken kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin ve loş bir yerde saklayın

Alıntı Yaparak Cevapla