Yalnız Mesajı Göster

Fasulye Turşusu

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fasulye Turşusu



Malzeme:
3 kg’lık bir kavanoz,
2 kg taze fasulye,
4 adet yeşil sivribiber,
4 diş sarmısak,
1 su bardağı kaya tuzu,
4 su bardağı su,
1 çay bardağı sirke,

Yapılışı:
Fasulyeleri yıkayıp ayıklayın Biraz su ilave ederek çok hafifçe fazla yumuşatmadan haşlayın, suyunu süzüp soğutun
Kavanozun içine önce fasulyelerin bir kısmını yerleştirin 1 adet sivribiber ve 1 diş sarmısak koyun
Tekrar fasulye yerleştirin Bu şekilde dizerek malzemeleri bitirin 4 su bardağı kaynatılıp soğutulmuş suyun içinde 1 su bardağı kaya tuzunu eritin
1 çay bardağı sirkeyi de karıştırın Hazırladığınız bu karışımı turşunun üzerine dökün Üzerine bir ağırlık konayak fasulyelerin sirkenin içinden çıkmasını engelleyin
Kavanozun kapağını sıkıca kapatarak 15-20 gün bekletin

Alıntı Yaparak Cevapla