Yalnız Mesajı Göster

Köri Soslu ve Kaju Fıstıklı Tavuk

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Köri Soslu ve Kaju Fıstıklı Tavuk



Malzemeler:
400 gr Tavuk kalça şiş
1 adet havuç
1 adet pırasa
1 adet lahana yaprağı
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı soya sosu
4-5 yemek kaşı zeytinyağı
2 avuç kaju fıstığı
1 tatlı kaşığının ucu ile toz köri
1 çay bardağı sıcak su
Yapılışı:
1- Kuşbaşı tavuk etini şişten çıkartın ve her parçayı keskin bir bıçak yardımıyla 2-3 parçaya bölün
2- Soğanı yemeklik doğrayın Havucu soyup rendenin küçük tarafıyla rendeleyin Pırasa, lahana ve 1 diş sarımsağı ince ince kıyın
3- Wok tavaya zeytinyağı ve soğanı alıp 1 dakika soteleyin Üzerine tavukları ekleyip tahta kaşıkla rengi beyazlaşıncaya kadar kavurun
4- Tavukların üzerine kaju, kıyılmış lahana, pırasa ve havucu ekleyerek 1 dakika kadar soteleyin
5- Sebzeler ölmeye başlayınca 1 çay bardağı sıcak su, köri ve soya sosunu ekleyerek karıştırın
6- Tavanın üzerine bir kapak kapatın ve ocağı kısın Kısık ateşte 5-6 dakika pişirin
7- Kapağı alıp, ocağı sonuna kadar açın Tavuk tamamen suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla