Konu
:
Köri Soslu ve Kaju Fıstıklı Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Köri Soslu ve Kaju Fıstıklı Tavuk
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Köri Soslu ve Kaju Fıstıklı Tavuk
Malzemeler:
400 gr
Tavuk kalça şiş
1 adet havuç
1 adet pırasa
1 adet lahana yaprağı
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı soya sosu
4-5 yemek kaşı zeytinyağı
2 avuç kaju fıstığı
1 tatlı kaşığının ucu ile toz köri
1 çay bardağı sıcak su
Yapılışı:
1- Kuşbaşı tavuk etini şişten çıkartın ve her parçayı keskin bir bıçak yardımıyla 2-3 parçaya bölün
2- Soğanı yemeklik doğrayın
Havucu soyup rendenin küçük tarafıyla rendeleyin
Pırasa, lahana ve 1 diş sarımsağı ince ince kıyın
3- Wok tavaya zeytinyağı ve soğanı alıp 1 dakika soteleyin
Üzerine tavukları ekleyip tahta kaşıkla rengi beyazlaşıncaya kadar kavurun
4- Tavukların üzerine kaju, kıyılmış lahana, pırasa ve havucu ekleyerek 1 dakika kadar soteleyin
5- Sebzeler ölmeye başlayınca 1 çay bardağı sıcak su, köri ve soya sosunu ekleyerek karıştırın
6- Tavanın üzerine bir kapak kapatın ve ocağı kısın
Kısık ateşte 5-6 dakika pişirin
7- Kapağı alıp, ocağı sonuna kadar açın
Tavuk tamamen suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul