Yalnız Mesajı Göster

Limonlu ve Kişnişli Tavuk

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu ve Kişnişli Tavuk



Malzemeler
• 2 çorba kaşığı nebati yağ
• 450 gr derisi alınıp doğranmış tavuk göğsü
• Çekirdeği çıkarılmış kırmızıbiber
• 2 diş sarımsak
• 1 yeşil soğan
• Çekirdeği çıkarılmış taze acı yeşilbiberler
• 1 çay kaşığı ince doğranmış zencefil
• 2 çay kaşığı of siyah soya sosu
• 2 limonun suyu
• 100 ml hindistancevizi sütü
• Bir avuç dolusu kişniş
4 kişiliktir
Yapılışı

1 Yeşil biberleri kırmızıbiberi, sarımsağı ve yeşil soğanı küçük dilimler halinde kesin ve Braun Multiquick 7 Kablosuz ve büyük doğrayıcı kabını kullanarak ince ince doğrayın
2 Bir wok ya da geniş bir kızartma tavasını iyice ısınıncaya dek ıstın ve nebati yağı ekleyin Tavuğu yüksek ateşte etin tamamı kahverengileşinceye kadar 2-3 dakika kızartın
3 Doğranmış sebzeleri ekleyip altın kahverengi bir renk alıncaya kadar 3 dakika karıştırarak kızartın Siyah soya sosunu, limon suyunu ve Hindistancevizi sütünü ekleyin
4 Yüksek ısıda, tavuğun içi pişene kadar kızartın Biraz kişniş yaprağıyla süsleyip hemen servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla