Konu
:
Limonlu ve Kişnişli Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu ve Kişnişli Tavuk
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu ve Kişnişli Tavuk
Malzemeler
• 2 çorba kaşığı nebati yağ
• 450 gr
derisi alınıp doğranmış tavuk göğsü
• Çekirdeği çıkarılmış kırmızıbiber
• 2 diş sarımsak
• 1 yeşil soğan
• Çekirdeği çıkarılmış taze acı yeşilbiberler
• 1 çay kaşığı ince doğranmış zencefil
• 2 çay kaşığı of siyah soya sosu
• 2 limonun suyu
• 100 ml hindistancevizi sütü
• Bir avuç dolusu kişniş
4 kişiliktir
Yapılışı
1
Yeşil biberleri kırmızıbiberi, sarımsağı ve yeşil soğanı küçük dilimler halinde kesin ve Braun Multiquick 7 Kablosuz ve büyük doğrayıcı kabını kullanarak ince ince doğrayın
2
Bir wok ya da geniş bir kızartma tavasını iyice ısınıncaya dek ıstın ve nebati yağı ekleyin
Tavuğu yüksek ateşte etin tamamı kahverengileşinceye kadar 2-3 dakika kızartın
3
Doğranmış sebzeleri ekleyip altın kahverengi bir renk alıncaya kadar 3 dakika karıştırarak kızartın
Siyah soya sosunu, limon suyunu ve Hindistancevizi sütünü ekleyin
4
Yüksek ısıda, tavuğun içi pişene kadar kızartın
Biraz kişniş yaprağıyla süsleyip hemen servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul