Yalnız Mesajı Göster

Dukkalı Tavuk Şiş

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dukkalı Tavuk Şiş



Malzemeler
• 500 gr derisi alınıp doğranmış tavuk göğsü
• Tuz ve taze öğütülmüş karabiber
• Garnitür olarak yeşil salata ve limon dilimleri
Dukka Malzemeleri
• 250 gr susam tohumu
• 135 gr kişniş çekirdeği
• 100 gr fındık
• 75 gr kimyon tohumu
• Lezzet katmak için tuz ve biber
4 kişiliktir
Yapılışı

1 Tohum ve fındıkları renklenip aromalarını salana kadar sıcak bir fırında (yaklaşık 250°C) kavurun
2 Ardından Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırının doğrayıcı kabına koyun ve kuru bir karışım elde edene kadar blendırdan geçirin Fazla kıymayın
3 Tavuk göğsünü kalın parçalar halinde doğrayın ve çöp şişe geçirin
4 Tavuk şişlerini eşit ölçüde kaplanacak şekilde dukkaya bulayın
5 pişmeye hazır olduklarında bir ızgara tavasını veya ızgarayı en yüksek sıcaklığına getirin Tavuk şişlerini tava ya da ızgaraya yerleştirip her bir tarafını 2-3 dakika ya da altın kahverengi bir renk alıp içi iyice pişene kadar kızartın
6 Yeşil salata ve limon dilimi garnitürüyle servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla