Konu
:
Dukkalı Tavuk Şiş
Yalnız Mesajı Göster
Dukkalı Tavuk Şiş
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dukkalı Tavuk Şiş
Malzemeler
• 500 gr
derisi alınıp doğranmış tavuk göğsü
• Tuz ve taze öğütülmüş karabiber
• Garnitür olarak yeşil salata ve limon dilimleri
Dukka Malzemeleri
• 250 gr
susam tohumu
• 135 gr
kişniş çekirdeği
• 100 gr
fındık
• 75 gr
kimyon tohumu
• Lezzet katmak için tuz ve biber
4 kişiliktir
Yapılışı
1
Tohum ve fındıkları renklenip aromalarını salana kadar sıcak bir fırında (yaklaşık 250°C) kavurun
2
Ardından Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırının doğrayıcı kabına koyun ve kuru bir karışım elde edene kadar blendırdan geçirin
Fazla kıymayın
3
Tavuk göğsünü kalın parçalar halinde doğrayın ve çöp şişe geçirin
4
Tavuk şişlerini eşit ölçüde kaplanacak şekilde dukkaya bulayın
5
pişmeye hazır olduklarında bir ızgara tavasını veya ızgarayı en yüksek sıcaklığına getirin
Tavuk şişlerini tava ya da ızgaraya yerleştirip her bir tarafını 2-3 dakika ya da altın kahverengi bir renk alıp içi iyice pişene kadar kızartın
6
Yeşil salata ve limon dilimi garnitürüyle servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul