Konu
:
Erik Soslu Kuzu İncik
Yalnız Mesajı Göster
Erik Soslu Kuzu İncik
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erik Soslu Kuzu İncik
Malzemeler:
5 adet Kuzu incik
300 gr Kuru erik
75 gr Domates salçası
500 gr Pirinç
5 gr Safran
5 gr Karabiber
5 gr Taze kekik
Yeteri kadar tuz
Yapılışı:
[*]Bir tencerenin içerisine sıvıyağ ilave edilir
Kızdırdığımız yağın içerisine erik,kuzu incik ve salça ilave edilir
[*]Kavurma işlemi tamamlandığında su ileve ederek ortalama 2 saat kaynatarak etler kemikten ayrılana kadar pişirme işlemine devam edilir
[*]Pişirme işlemi tamamlandığında etler kemiklerden ayrılır
[*]Ayrı bir tencereye su ilave edilir ,yeteri kadar tereyağ,safran,ve tuz ilave edilir
[*] Su kaynama işlemi tamamlanınca önceden yıkamış olduğumuz pirinci ilave edin ve kapağını kapatarak 15 dakika kadar dinlendirin
[*]Tabağın ortasına bir çember yerleştirin ,en alta safranlı pilav onun üzerine ise ayıklanmış kuzu incikleri ilave edilir
[*]Taze kekik ve erik sosu ile süsleyerek servis edin
Tarihçesi:
Fatih Sultan Mehmet in babası 2
sultan murat zamanına kadar gerek halk sofralarında gerek saray sofralarında yemek düzeni çok sade ve çeşitler daha çok azdı
Osmanlı mutfağının gelişip oluşması ancak 2
Murat döneminden sonra başlıyor
Osmanlı sofralarından bu günümüze kadar süre gelen bir çok yemekler biraz daha modern hale getirilerek günümüzde belirgin mekanlarda halen sergilenmektedir
safranlı pilav ise ‘dane-i sarı’osmanlı kökenli popüler bir pilav olup kuzu ile birbirini tamamlayan lezzetli ve şık bir yemek haline gelmiştir
Osmanlı saray mutfaklarının en popüler yemeklerinin bir çok kısmında kuzu yemekleri ön plana çıkmıştır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul