Konu
:
Adana Kebap
Yalnız Mesajı Göster
Adana Kebap
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Adana Kebap
1 kg ince çekilmis kuzu kiyma
100 gr yag ic yag(teli yaglamak icin)
1 çorba kasigi aci pul biber
1 tatli kasigi kirmizi toz biber
Tuz
1,5 cm eninde kebap sisleri
Yapılışı:
Kıymayı, pul biber ve toz biberle iyice yogurun
Buzdolabina koyup 1,5-2 saat kadar dinlendirin
Dolaptan çıkarıp tuzunu koyun
Tekrar yogurun
Yogurdugunuz kıymadan avucunuzun aldıgı kadar parçalar koparark sislere tutturun
Elinize yapısmaması için ara sira avucunuzu ıslatarak bir elinizle sisi tutun, diger elinizle de kıymayı sise tutturarak, kebabı hazırlayın
Mangalı yakın
Sisleri mangala dizip iki taraflı olarak pisirin
Sumaklı sogan salatası ve yesil salata ile sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul