Konu
:
Pratik Mutfak Bilgileri
Yalnız Mesajı Göster
Pratik Mutfak Bilgileri
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pratik Mutfak Bilgileri
Şekerlenen reçeli eski haline döndürmek mümkün mü?
Şekerlenen reçel kavanozunun ağzını sıkıca kapatarak derin bir tencerenin ortasına yerleştirin
Kapağını geçmeyecek kadar sıcak su ilave edin
Orta ateşte reçelin şekeri tamamen eriyinceye kadar kaynatın
Suyun içinden çıkartıp oda sıcaklığına gelince tekrar kuru ve serin bir yerde saklamaya devam edebilirsiniz
Kabuklu cevizi kırarken içi de parçalanıyor
Bütün halinde çıkarmak için ne yapmalıyım?
Cevizin kabuğunu kolay açabilmek için cevizleri geniş bir kaseye alıp üzerini geçecek kadar tuzlu su ekleyin ve 1 gece bu şekilde bekletin
Ertesi gün cevizler kolayca açılacak içleri de dağılmadan çıkacaktır
Türk kahvesini taze tutmanın yolu var mı?
Türk kahvesini bir kavanoza aktarıp, kavanozun içerisine 2 adet kesme şeker atın ve kapağını sıkıca kapatın
Bu şekilde kahvenizin ömrü uzun olacaktır
Diri taneli pilav yapmanın sırrı nedir?
Pilavınızın diri ve tane tane olmasını istiyorsanız pirinci pişirmeye başlamadan en az 20 dakika önce tuzlu, sıcak suda bekletmeli ve suyunu süzüp yıkadıktan sonra 4 dakika kızgın tereyağı ya da ayçiçeği yağında kavurmalısınız
Tavuğun fırında güzel kızarması için ne yapmalı?
Fırında bütün tavuğun üzerini kızartmak istediğinizde bir limonu ortadan ikiye kesin
Yarısını tavuğun derisinin üzerine iyice sürün
Diğer yarısını ise tavuğun içine yerleştirdikten sonra fırında pişmeye bırakırsanız tavuk nar gibi kızaracaktır
Kızartma yağını kaç kere kullanabilirim?
İyi bir sonuç için kullanılan sıvıyağın miktarı kızartılacak yemeğin 4 katı kadar olmalıdır
Kızartma sırasında yağ sıçramasını önlemek için ısınmadan önce yağın içerisine bir tutam tuz atın
Kızartma işlemi bittikten sonra yağın tekrar kullanılabilirliğini anlamak için bir dilim ekmeği kızgın yağa atın
Eğer ekmeğin üzerine siyah lekeler oluşmuyorsa aynı yağı sonraki kızartmanızda da kullanabilirsiniz
Peyniri nasıl daha kolay rendeleyebilirim?
Peyniri kesmeden önce bıçağı soğuk su ile yıkarsanız peyniri daha rahat dilimleyebilirsiniz
Peyniri rendelerken dağılmasını önlemek için 15 dakika derin dondurucuda beklettikten sonra rendeleyin
Üzeri kuruyan peyniri yumuşatmak için, kullanmadan önce bir süre sütün içinde bekletin
Bezelyeleri ayıkladıktan sonra hemen pişirmenizde fayda var
Ayıkladığınız bezelyeler kuruyup sertleşebilir
Hemen pişiremeyeceğiniz bezelyeleri bir gün soğuk suda bekletirseniz, yeniden dirildiklerini göreceksiniz
Çikolata nasıl rendelenir?
Öncelikle rendeleyeceğiniz çikolatanın soğutulmuş olmasına dikkat etmelisiniz
Çikolatayı rendelemek için el rendesi kullanabilirsiniz
Çikolata parçalarının rendenin arkasına yapışmasını önlemek için çikolatayı hızlı hareketlerle rendelemelisiniz
Veya çikolatayı küçük parçalara ayırıp rendelemelisiniz
Eğer fazla miktarda çikolata rendeleyecekseniz bu işlemi blender’da da yapabilirsiniz
Ancak çikolataları blender’a eklerken parçalamaya özen gösterin
Pudra şekeriniz yoksa
Pastanız için pudra şeker gerekiyorsa, bunu çok basit bir yöntemle elde edebilirsiniz
Bunun için temiz iki kağıt arasına toz şekeri alın
Isıttığınız ütüyü kağıdın üzerinde şekerler un haline gelene kadar gezdirin
Pudra şekeriniz hazır
Daha Lezzetli zeytinler için
Siyah zeytini tatlandırmak için zeytinyağı ve limon suyu karışımından yararlanmayı herkes bilir
Zeytinlerinize daha değişik bir tat vermek için üzerini geçecek kadar zeytinyağı ilave edin
Biraz kekik ve 2-3 diş sarımsak ekleyip üzerini kapatın
Sekiz gün bekletin ve yenilip azalan zeytinlerin yerine yenilerini koyun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul