Konu
:
Karides - Karides Nasıl Pişirilir
Yalnız Mesajı Göster
Karides - Karides Nasıl Pişirilir
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karides - Karides Nasıl Pişirilir
Karides
Bedenini saran zırhıyla küçük ama muhteşem bir yapıya sahiptir
Sürü halinde dolaştıklarından, yakalanmaları çok kolaydır
Özellikle güveci ve salatası sevilen karides, tuzlu ve sıcak denizlerde yaşar
Üretimi zahmetli ve masraflı olduğu için diğer deniz ürünlerinden pahalıdır
Ülkemizde en çok tüketilen karides çeşitleri, jumbo ve çalı karidestir
Birkaç türü bulunan bu deniz ürününün "Çalı karides" olarak adlandırılan çeşidi tatlı sularda, "Jumbo karides" ise büyük denizlerde yaşar
Püf noktası:
Karidesleri öğünlük miktarlarda kaplara böldükten sonra, dondurarak saklayabilirsiniz
Donmuş karideslerin çözülünce diri görünmesi için, önce buzdolabının alt gözünde +5 derecede 2-3 saat kadar bekletilmesi gerekir
Karideslerin haşlama süresi kısa olmalıdır
Küçük karidesler 5-6 dakika, jumbo karidesler 10-12 dakika haşlanmalıdır
Daha fazla haşlanan karidesler diriliğini kaybeder
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul