Konu
:
Aşotlu Yoğurt Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Aşotlu Yoğurt Çorbası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Aşotlu Yoğurt Çorbası
1 baş soğan(yemeklik doğranacak)
1 su bardağı yarma(aşurelik buğday)
250 gr
kıyma
bir miktar un(köfteler yuvarlamak için)
aşotu(bulamazsanız nane)
4-5 bardak yoğurt
1 kaşık tepeleme un
1 yumurta
tuz,karabiber
buğdayları bir gece önceden ıslatıyorsunuz
eğer ıslatmayı unutmuşsanız düdüklüde 1 saat kadar pişirirseniz daha sonra işleme devam edebilirsiniz
kıymanın içine tuz ve karabiber ekleyin ve iyice yoğurun
fındık büyüklüğünde parçalar koparıp bir tepsinin içine yaydığınız una atın yuvarlayın
(köfteler birbirine yapışmasın diye)yaptığınız köfteleri bir miktar kaynattığınız suyun içine bırakın haşlansın
diğer tarafta yemeklik doğradığınız (küçük küp küp) soğanları yağda kavurun (asla yanmasın,iyice ölmesi yeterli)altını kapamaya yakın içine aşotu yahut naneyi koyun
yaklaşık 1 dk kadarda beraber kavurun
sonra altını kapatın
yoğurdu bir karıştırma kabına alın
içine bir miktar su koyun
(hafif sulansın
)yumurta sarısı ve unu ekleyin
iyice karıştırın
mümkünse el blenderi ile karıştırın ki topak olmasın
ve bu karıştırdığınız yoğurdu tencereye alın
sürekli karıştırarak pişirin
içine haşlanmış yarma ve haşlanmış köfteleri de ekleyin
(haşlama sularını da ekleyebilirsiniz
ama dikkat edin çok lömbür lömbür olmasın
gerci içindeki un toparlıyacak ama yinede dikkat
bu çorba biraz kıvamlı bir çorbadır çünkü)
sürekli karıştırarak kaynamaya yakın soğanlı,naneli,yağlı karışımı da ekleyin
karıştırmaya devam edin
tuz,karabibire ekleyin
fokurdamaya başladıktan 2-3 dk sonra altını kapatın
not :
bu çorba pişirildiğinin ertesi günü daha bir lezzetli olur
çorba cok akışkan olmayacak biraz kıvamlı olacak unutmayın
bu çorba eve yemeğe gelen misafirlere erzurumlular tarafından mutlaka pişirilir
yani yörenin vazgeçilmez çorbasıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul