Konu
:
Etli Düğün Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Etli Düğün Çorbası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Düğün Çorbası
Malzeme Listesi
* 2 Yemek Kaşığı Un
* 5 Su Bardağı Su
* 250 Gram Kuzu Eti (Kemikli Gerdan)
* 1 Adet Limon
* 1 Adet Yumurta
* 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
* 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
* 1 Tatlı Kaşığı Tuz
Üzeri İçin
* 1 Çay Kaşığı Pul Biber
* Yarım Çay Bardağı Sirke
* 1 Diş Sarımsak
Etli Düğün Çorbası Nasıl Yapılır?
1
250 Gram küçük parça parça ayrılmış kuzu gerdanını yıkayarak suyunu süzün
2
Etleri kemikleriyle birlikte tencereye alın, önce hararetli ateşte etler suyunu salana dek pişirin
Daha sonra ocağın altını iyice kısın ve üzerine bir iki damla limon damlatarak yaklaşık 50 dakika kadar etler suyunu çekene dek pişirin
Daha sonra üzerine 5 su bardağı sıcak su ekleyerek 10 dakika daha kaynatın
3
Etler piştikten sonra kemiklerinden ayırın, suyun içinde kemik parçaları kalabileceği için suyu tel süzgeçten geçirerek yeniden tencereye alın ve etleri diderek yeniden içine atın
4
Bir kaseye yumurtayı kırarak, 1 adet limonun suyu ve 2 yemek kaşığı un ile birlikte iyice çırpın
Üzerine et suyundan bir kepçe ilave ederek yeniden çırpın ve tencereye yavaş yavaş ilave edin
10 dakika daha pişirin
5
2 yemek kaşığı yağı ayrı bir tencerede kızdırın, üzerine pul biberi atarak bekletmeden çorbanın üzerinde gezdirin
Tuzu da ileve ederek karıştırın
6
Dilerseniz servis yaparken 1 diş sarımsağı havanda tuz ile iyice dövdükten sonra üzerine yarım çay bardağı sirke ve bir tatlı kaşığı pul biber ilave edin ve servis kaselerinin üzerine birer yemek kaşığı olacak şekilde gezdirin
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul