Yalnız Mesajı Göster

Osmanlı Çorbası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı Çorbası



MALZEMELER
100 gr kemiksiz dana eti
10 Adet mantar
2 Adet taze sogan
1 Adet domates veya 1 çorba kasigi salça
1 Su bardagi kiyilmis ispanak
1 Çorba kasigi un
1 Çorba kasigi tereyagi

YAPILIŞI
Küçük küçük dogranmis etleri haslayin
Daha sonra bir tavaya biraz tereyagi alin ve etleri yagda biraz çevirin
Baska bir tencereye kalan tereyagini koyun
Içine dilimlenmis mantar ve kiyilmis ispanaklari atin
Sebzeler suyunu salana dek sote edin
Içine ilik suyla ezilmis salça veya rendelenmis domatesle unu dökün
Biraz sonra etleri ve et suyunu ekleyip, 25 dakika pisirin
Üzerine yesil sogan dograyarak servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla