Konu
:
Osmanlı Balık Çorbası 2
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı Balık Çorbası 2
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı Balık Çorbası 2
Malzemesi:
1 kg levrek balığı
1 adet ince doğranmış kuru soğan
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
1/2 demet ince kıyılmış taze nane
1 yemek kaşığı tuz
1/2 kahve kaşığı safran
2 adet çubuk tarçın
100 ml sirke
4 adet limon suyu
8 adet yumurtanın sarısı
75 ml zeytinyağ
4 su bardağı su
1 adet defne yaprağı
Hazırlanışı:
Tencerede zeytinyağ kızdırılır, soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur
Sirke ve su ilave edilip kaynatılır
Levrek balığı dört parçaya bölünerek kaynayan suya atılır
Defne yaprağı ve kabuk tarçın ilave edilerek kısık ateşte 20 dakika kaynamaya bırakılır
Balık pişince suyun içinden alınarak kılçıklarından temizlenir
Balık suyu tülbentten süzdürülüp tekrar ocağa alınır
İnce kıyılmış maydanoz, nane safran ve tuz ilave edilir
Yumurta sarısı ve limon suyu çırpılarak balık suyuna yedirilir
Bir taşım kaynadıktan sonra balık parçaları ilave edilir ve servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul