Yalnız Mesajı Göster

Osmanlı Yayla Çorbası Yapılışı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı Yayla Çorbası Yapılışı



6 su bardağı et suyu
1 yumurta
1 çay bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı margarin
Tuz
Nane
Toz kırmızıbiber

Et suyunu derin bir tencerede kaynatın Pirinci yıkayıp etsuyuna ilave edin
Un, yumurta ve yoğurdu küçük bir kasede çırpın Pirinçler yumuşayınca unlu karışımı yavaş yavaş ilave ederek kanştırın Tuz ve naneyi ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin
Margarini küçük bir tavada eritip kırmızıbiberi ilave edin Çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla