Yalnız Mesajı Göster

Limonlu Elmasiye

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Elmasiye



250 gr limon suyu
750 gr su
350 gr toz şeker
40 gr jelatin (16 yaprak)
5 yumrutanm beyazı

Jelâtini bol soğuk buzlu suya yaprak yaprak atıp karıştırınız ve 2 saat ıslayınız Normal su ile ıslarsanız kuvvetinden kaybeder Eğer ıslamazsanız berrak olmaz ve kokar
İki saat sonra aluminyum olmayan temiz bir tencereye tercihan çelik tencereye elinizle susuz olarak jelâtini çıkarıp üzerine yumurta beyazını dökünüz, sonra ağaç spatula ile karıştırınız
Su, limon suyu, şeker ve vanilyasını da ilâve edip ağır ateşte 5 dakika iyice karıştırdıktan sonra altındaki ateşi kızlandırıp devamlı ağır ağır karıştırarak tam kaynamağa yakın zamana geldi mi ateşten alınız İçinde karıştırdığınız spatulayı çıkarıp 10 dakika dinlendiriniz Temiz bir peçete veya 3, 4 katlı tülbentten karıştırmadan, üzerinde toplanan yumurta beyazını parçalayıp, bastırmadan yalnız berrak suyu süzünüz Ayaklı meyve bardaklarında ve limon dilimleri ile servis ediniz

Necip Usta

Alıntı Yaparak Cevapla