Konu
:
Limonlu Elmasiye
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu Elmasiye
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu Elmasiye
250 gr
limon suyu
750 gr
su
350 gr
toz şeker
40 gr
jelatin (16 yaprak)
5 yumrutanm beyazı
Jelâtini bol soğuk buzlu suya yaprak yaprak atıp karıştırınız ve 2 saat ıslayınız
Normal su ile ıslarsanız kuvvetinden kaybeder
Eğer ıslamazsanız berrak olmaz ve kokar
İki saat sonra aluminyum olmayan temiz bir tencereye tercihan çelik tencereye elinizle susuz olarak jelâtini çıkarıp üzerine yumurta beyazını dökünüz, sonra ağaç spatula ile karıştırınız
Su, limon suyu, şeker ve vanilyasını da ilâve edip ağır ateşte 5 dakika iyice karıştırdıktan sonra altındaki ateşi kızlandırıp devamlı ağır ağır karıştırarak tam kaynamağa yakın zamana geldi mi ateşten alınız
İçinde karıştırdığınız spatulayı çıkarıp 10 dakika dinlendiriniz
Temiz bir peçete veya 3, 4 katlı tülbentten karıştırmadan, üzerinde toplanan yumurta beyazını parçalayıp, bastırmadan yalnız berrak suyu süzünüz
Ayaklı meyve bardaklarında ve limon dilimleri ile servis ediniz
Necip Usta
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul