Yalnız Mesajı Göster

Krep Süzet Nasıl Yapılır - Krep Süzet Malzemeleri

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Krep Süzet Nasıl Yapılır - Krep Süzet Malzemeleri



Malzemeler

1 ölçü Krep

Harç

9 yemek kaşığı Grand Marnier
12 adet kesme şeker
1 adet portakal
1 adet limon
125 gr tereyağı
250 ml taze sıkılmış ve süzülmüş portakal suyu
1 yemek kaşığı ince rendelenmiş portakal kabuğu
4 yemek kaşığı toz şeker (serpiştirmek için)

Krep Süzet Tarifi

Krep Süzet Tarifi

• Krep hamurunu içine 1 yemek kaşığı Grand Marnier ekleyerek hazırlayın ve 12 adet krep pişirin Krepleri bir tabağa üst üste koyun ve ılık bir fırında bekletin
• Kesme şekerleri portakal ve limon ile ovalayın ve kenarda 15 dakika bekleterek şekerlerin meyvelerin aramasını almasını sağlayın
• Tereyağını, kesme şeker, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve limon kabuğu rendesi ile birlikte kalın tabanlı bir tencerede karıştırın Tencereyi kısık ateşe oturtun ve şeker eriyene dek karıştırarak ısıtın 5 dakika daha pişirmeye devam edin ve içine 4 yemek kaşığı Grand Marnier ekleyin
• Kreplerin her birini teker teker karışıma batırıp çıkarın İki kez katlayarak üçgen şekline getirdikten sonra ısıtmış olduğunuz ısıya dayanıklı bir tabağa yerleştirin
• Üzerlerine toz şeker serpiştirin ve kalan 4 yemek kaşığı Grand Marnier’yi üzerlerine gezdirin Alkolü dikkatlice tutuşturun Yanmakta iken servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla