Konu
:
Krep Süzet Nasıl Yapılır - Krep Süzet Malzemeleri
Yalnız Mesajı Göster
Krep Süzet Nasıl Yapılır - Krep Süzet Malzemeleri
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Krep Süzet Nasıl Yapılır - Krep Süzet Malzemeleri
Malzemeler
1 ölçü Krep
Harç
9 yemek kaşığı Grand Marnier
12 adet kesme şeker
1 adet portakal
1 adet limon
125 gr
tereyağı
250 ml
taze sıkılmış ve süzülmüş portakal suyu
1 yemek kaşığı ince rendelenmiş portakal kabuğu
4 yemek kaşığı toz şeker (serpiştirmek için)
Krep Süzet Tarifi
Krep Süzet Tarifi
• Krep hamurunu içine 1 yemek kaşığı Grand Marnier ekleyerek hazırlayın ve 12 adet krep pişirin
Krepleri bir tabağa üst üste koyun ve ılık bir fırında bekletin
• Kesme şekerleri portakal ve limon ile ovalayın ve kenarda 15 dakika bekleterek şekerlerin meyvelerin aramasını almasını sağlayın
• Tereyağını, kesme şeker, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve limon kabuğu rendesi ile birlikte kalın tabanlı bir tencerede karıştırın
Tencereyi kısık ateşe oturtun ve şeker eriyene dek karıştırarak ısıtın
5 dakika daha pişirmeye devam edin ve içine 4 yemek kaşığı Grand Marnier ekleyin
• Kreplerin her birini teker teker karışıma batırıp çıkarın
İki kez katlayarak üçgen şekline getirdikten sonra ısıtmış olduğunuz ısıya dayanıklı bir tabağa yerleştirin
• Üzerlerine toz şeker serpiştirin ve kalan 4 yemek kaşığı Grand Marnier’yi üzerlerine gezdirin
Alkolü dikkatlice tutuşturun
Yanmakta iken servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul