06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nohutlu Piliç
Nohutlu Piliç
Nohutlu Piliç Tarifi - Nohutlu Piliç Yapılışı - Nohutlu Piliç Nasıl Yapılır - Nohutlu Piliç Malzemeleri

Hazırlama süresi: 20 dakika
Miktar: 2 kişilik
İçindekiler:
2 adet Banvit Piliç Göğüs Bonfile
1/2 adet limon (kabuğu rendelenmiş, suyu sıkılmış)
1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
4 adet taze soğan (ince kıyılmış)
1 diş sarmısak (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
400 gr nohut (konserve, süzülmüş)
Etleri iki streç arasında hafifçe döverek inceltin
Limon suyu, kimyon tohumu ve bir çorba kaşığı zeytinyağını çırpıp, etlerin her iki yüzüne sürün ve hafifçe ovuşturun
Yağsız tavada 1 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın Hızlı ateşte, etlerin her iki yüzünü, altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 3`er dak pişirin Ateşi kısıp, tavaya kapak kapatın ve 4-5 dak daha pişirin Maydanozların yarısını serpin
Ayrı bir tavada, kalan yağı ısıtıp, soğan, sarmısak ve pul kırmızı biberi katın Karıştırarak, soğanlar hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak soteleyin Nohut ve limon kabuklarını ekleyip, kısık ateşte, nohutlar ılınıncaya kadar ısıtın Kalan maydanozları serpip, harmanlayın
Nohutları tabaklara paylaştırın Üzerlerine etleri yerleştirip, servis yapın
|
|
|