Yalnız Mesajı Göster

Nohutlu Piliç

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nohutlu Piliç



Nohutlu Piliç
Nohutlu Piliç Tarifi - Nohutlu Piliç Yapılışı - Nohutlu Piliç Nasıl Yapılır - Nohutlu Piliç Malzemeleri





Hazırlama süresi: 20 dakika
Miktar: 2 kişilik

İçindekiler:
2 adet Banvit Piliç Göğüs Bonfile
1/2 adet limon (kabuğu rendelenmiş, suyu sıkılmış)
1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
4 adet taze soğan (ince kıyılmış)
1 diş sarmısak (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
400 gr nohut (konserve, süzülmüş)

Etleri iki streç arasında hafifçe döverek inceltin

Limon suyu, kimyon tohumu ve bir çorba kaşığı zeytinyağını çırpıp, etlerin her iki yüzüne sürün ve hafifçe ovuşturun

Yağsız tavada 1 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın Hızlı ateşte, etlerin her iki yüzünü, altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 3`er dak pişirin Ateşi kısıp, tavaya kapak kapatın ve 4-5 dak daha pişirin Maydanozların yarısını serpin

Ayrı bir tavada, kalan yağı ısıtıp, soğan, sarmısak ve pul kırmızı biberi katın Karıştırarak, soğanlar hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak soteleyin Nohut ve limon kabuklarını ekleyip, kısık ateşte, nohutlar ılınıncaya kadar ısıtın Kalan maydanozları serpip, harmanlayın

Nohutları tabaklara paylaştırın Üzerlerine etleri yerleştirip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla