06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sütlü Balık
Sütlü Balık
MALZEMELER
500 gram beyaz etli balik (levrek, dil, çipura)
2 kasik krema
yarim su bardagi süt
2 dis sarmisak
1 limonun suyu
1 çay kasigi tuz
Besamel sosu için:
2 yemek kasigi un,
4 yemek kasigi sivi yag,
1 su bardagi süt,
2 yemek kasigi rende kasar peyniri
TARİFİ
Balik filetolarini ince seritler halinde kesin, firina girecek bir tepsi veya
yayvan cam kaba yanyana dizin Sarmisagi ayiklayin, 1 çay kasigi tuz ile
havanda dövün Havana krema ve limon suyunu ekleyin, iyice karistirin,
baliklarin üzerine dökün, önceden isitilmis firinda 15-20 dakika pisirip,
çikartin Bir tencereye sivi yagi koyun, isininca unu ekleyin, rengi dönene
kadar yakmadan kavurun, yavas yavas sütü ilave ederek karistirmaya
devam edin, topaksiz sulu bir bulamaç kivamina gelince firin tepsisindeki
baliklarin üzerine dökün Rende kasari ekip tekrar firina sokun, üstü
kizarinca çikartip sicak olarak servis edin
|
|
|