Konu
:
Kıbın Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Kıbın Böreği
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıbın Böreği
Kıbın Böreği
Kıbın Böreği Tarifi - Kıbın Böreği Nasıl Yapılır - Kıbın Böreği Malzemeleri
hamur malzemeleri:
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
ılık su
hazırlanması:
Malzemelerle mantı hamuru gibi sertçe bir hamur yoğurun
üzerini temiz bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin
Bu arada kıymalı içi hazırlayın
iç malzemeleri:
500gr orta yağlı kıyma
3 orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
hazırlanması:
Soğanları mutfak robotundan geçirip mümkün olduğunca ince doğranmalarını sağlayın
Çiğ kıymayı, soğan, sarımsak, tuz ve karabiber ile karıştırıp kıymalı içi hazırlayın
Hamuru 4 parçaya ayırıp her parçadan 3 şerit elde edin
Şeritlerden iki santimlik küçük parçalar kesin
Bunları unlu zeminde işaret parmağınızla bastırarak düzleştirin
Bu küçük parçaları hafif unlu zeminde merdane ile yaklaşık bir çay tabağı büyüklüğünde, mantı hamurundan biraz kalınca açın
Her bir hamurun ortasına bir tatlı kaşığı kıymalı içten koyun
hamurları yukarıdaki fotoğraftaki şekiller gibi veya bir ravioli kalıbı kullanarak kapatın
Kenarları mutlaka çok sıkı kapatın, haşlama esnasında açılmasın
(Biz ilk fotoğraftaki hamurları Marcela isimli okuyucumun gönderdiği fotoğraftaki empanadaslar gibi kapattık
)
Hamurları tuzlu kaynar suda haşlayın
Kıbınlar suyun yüzüne çıktıktan yaklaşık 5 dakika sonra tencereden çıkarın
(Piştiklerinden emin olmak için bir tanesi alıp, ikiye keresek bakın
)
Hepsini geniş bir tabağa alıp yağda kızdırılmış pul biber ve yoğurt ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul