Yalnız Mesajı Göster

Kolay Sarıyer Böreği

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Sarıyer Böreği



Kolay Sarıyer Böreği
Sarıyer Böreği Tarifi - Sarıyer Böreği Yapılışı - Kolay Sarıyer Böreği






Kolay Sarıyer Böreği
Malzemeler
  • 4 adet yufka
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağından biraz az sıvıyağ
  • 1 yumurta
İç malzeme
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 500gr kıyma
  • 1 avuç kuş üzümü
  • 1 avuç dolmalık fıstık
  • 4 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı doğranmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kbiber, pul biber
  • Tuz
Hazırlanması:[*]Kuş üzümlerini yıkayıp, ılık suda bekletin Yarım çay bardağı zeytinyağı, doğranmış soğanlar ve dolmalık fıstığı soğanlar ölene kadar kavurun[*]Kıymayı ekleyin, bıraktığı suyu çekene kadar kavurun Çekince kalan malzemeyi ekleyip karıştırın[*]Bir yufkayı tezgâhın üstüne serin Süt, yağ, yumurta karışımından üzerine fırçayla her tarafını ıslatacak şekilde sürün[*]Yufkayı yarım daire olacak şekilde katlayın Geniş tarafına iç harcın dörtte birini uzunlamasına yayın Sıkıştırarak sarın Yağlanmış tepsiye s şekli vererek koyun Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın Üzerine çırpılmış yumurta ve bir çay kaşığı yağ karışımı sürüp 200C fırında kızarana kadar pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla