Konu
:
Ispanaklı Tandır Gözlemesi
Yalnız Mesajı Göster
Ispanaklı Tandır Gözlemesi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ispanaklı Tandır Gözlemesi
Ispanaklı Tandır Gözlemesi
Ispanaklı Tandır Gözleme Tarifi - Ispanaklı Tandır Gözleme Yapılışı - Tandır Gözleme Nasıl Yapılır - Ispanaklı Tandır Gözleme Malzemeleri
Malzemeler
2 adet hazır yufka
İçi için;
1/2 kg ıspanak
1/2 demet maydanoz
2 adet orta boy kuru soğan
2 çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber
1/2 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı tahin
Kızartmak için;
2-4 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Ayıklanmış ıspanağı incecik doğrayın ve iyice yıkayıp süzün
Süzdüğünüz ıspanağı ve incecik kıydığınız maydanozu derin ve geniş bir tencereye koyun
İncecik yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip orta ısılı ateşin üzerine oturtun
Salçayı 2 yemek kaşığı suda ezip ilave edin
Zeytinyağı, tuz ve biberleri de ekleyip sürekli karıştırarak 7-8 dakika kadar pişirin
Ocaktan alıp soğumasını bekleyin
Tenceredeki suyu boşaltın
Harcın mümkün olduğu kadar susuz olması gerekir
Benim izlediğim yol, sebzelerin üzerine kaşıkla bastırarak suyunu çıkarmaktır
Yufkayı tezgaha serin
Üzerine 2 yemek kaşığı tahini sürün
Ispanaklı harcın yarısını kaşıkla yufkanın her tarafına yayın
Yufkanın dört ucunu ortada toplayıp (içi görünmeyecek şekilde) kare ya da dikdörtgen bir yufka elde edin
Gözlemeyi geniş bir tavaya koyduğunuz az miktardaki sıvıyağda kızartın
Tersini çevirip tekrar kızartın
İsterseniz sıcakken üzerine tereyağı sürüp rulo yaparak ya da katlayarak servise sunun
Diğer yufkaya da aynı işlemleri uygulayıp sıcak sıcak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul