Konu
:
Peynirli Rokalı Gözleme
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Rokalı Gözleme
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Rokalı Gözleme
Peynirli Rokalı Gözleme
Peynirli Rokalı Gözleme Tarifi - Peynirli Rokalı Gözleme Yapılışı - Peynirli Rokalı Gözleme Nasıl Yapılır - Peynirli Rokalı Gözleme Malzemeleri
150-200 gr roka (4-5 adet) (sadece yaprakları, kullanılacak)
1/2 su bardağı dolusu rendelenmiş beyaz peynir (orta yağlı sert peynir önerilir)
2 çay kaşığı kuru kekik
2 çay kaşığı nane
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 adet orta boy domates
1 adet hazır yufka
1 çay bardağı su
1 adet yumurtanın sarısı
2 çay kaşığı çörekotu
Gözlemenin iç harcının hazırlanması için; roka tek tek yıkanıp süzülür
Yaprak kısımları koparılıp incecik doğranarak derin bir kaba aktarılır
Üzerine rendelenmiş peynir koyulup kekik ve nane serpiştirilir
Karabiber ve kırmızı pul biber de eklendikten sonra domatesler rendelenir
Malzemeler çatal yardımıyla iyice ezilir
Diğer taraftan, hazır yufka tezgaha serilir
Suyun yarısı kaşık yardımıyla yufkanın her tarafına gezdirilir
Yufkanın dört tarafı ortaya doğru zarf şeklinde katlanıp 35-40 santim boyutlarında kare bir yufka elde edilir
Büyük kare yufka eşit büyüklükte dört adet küçük kare elde edilecek şekilde kesilir
Kare parçaların üzerine peynirli rokalı harç yayılır
Yufkaların bir ucu üçgen oluşturacak şekilde diğerinin üzerine kapatılıp üstüne hafifçe bastırılır
Hazırlanan gözlemeler hafifçe yağlanmış geniş bir tepsiye yerleştirilir
Üzerlerine fırça yardımıyla çırpılmış yumurta sarısı sürülür
Çörekotu da serpiştirildikten sonra 175 dereceye ve alt-üst konuma ayarlı fırında üzerleri iyice kızanncaya kadar, en az 25 dakika pişirilir
Çıkanlıp sıcak sıcak servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul