Konu
:
Acılı Katmer Çöreği
Yalnız Mesajı Göster
Acılı Katmer Çöreği
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Acılı Katmer Çöreği
Acılı Katmer Çöreği
Acılı Katmer Çöreği
Malzemeler
200 gr çökelek veya lor peyniri
1 çorba kaşığı pul biber
1 adet soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Hamuru için
1 adet yumurta
2 kaşık yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
Aldığı kadar un
1 yumurta sarısı (üzeri için)
Yapılışı
Soğanımız piyazlık olarak doğranır
Sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur
Peynirler ve pul biber ilave edilerek karıştırılır
Diğer yandan hamurumuzun malzemeleri karıştırılarak yoğrulur
Yarım saat kadar dinlendirilen hamurumuzdan bezeler koparılarak 6 adet yufka oluşturulur
Yağlanmış fırın tepsimizin üzerine yufkalardan biri serilir
Diğerlerinin aralarına yağ sürülür, tam orta kısma peynirli iç malzememiz yayılır
Çöreğimizin üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirilir
Çöreğimiz ılık olarak servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul