Yalnız Mesajı Göster

Fırında Patlıcan Bayıldı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Patlıcan Bayıldı



Fırında imam bayıldıyı duymuştuk, peki sofralarınızı şenlendirecek fırında patlıcan bayıldıyı hiç denediniz mi?


Fırında patlıcan bayıldı ağzınıza layık, daha tarifi okurken ağızınız sulanacak
Malzemeler
4 adet patlıcan
4 adet kuru soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı toz şeker
10 diş sarmısak
1 kahve fincanı zeytinyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yemeğin tarifi
Patlıcanları çizgili şekilde soyup uzunluğuna göre 2'ye veya 3'e bölün
İçlerini oyup limonlu veya tuzlu suda 5 dakika haşlayın
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun
Sarmısak, şeker, karabiber ve rendelenmiş domatesleri ekleyip 5 dakika pişirin
Sıcak sosu patlıcanların içine eşit olarak paylaştırın
Ağızları yukarı bakacak şekilde fırın kabına dizin
1 su bardağı sıcak su ilave edin
175 derecelik fırında 20 dakika pişirin
Yemeğiniz servise hazır, afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla