Konu
:
Bindallı Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Bindallı Tatlısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bindallı Tatlısı
BİNDALLI TATLISI
Malzemeler
250 gr eritilmiş margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Şurubu İçin;
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Hazırlanışı
3 su bardağı şeker ve 3 su bardağı suyu tencereye aktarıp 10 dakika kaynatın
Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın
Margarini eritip yoğurma kabına alın
Sıvıyağ, ılık su ve kabartma tozunu ekleyip unu yavaş yavaş ilave edin
Kulak memesinden daha sert bir hamur hazırlayıp 20 dakika dinlendirin
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın
Parçaları oklavayla açıp inceltin
Hamurları bıçakla önce oval (yumurta şeklinde) kesin, sonra kenarlarını bıçak yardımıyla şerit halinde kesin
Hamurun ortasına uzunlamasına ceviz koyup kesilen kanat gibi parçaları cevizlerin üzerine doğru, sağdan sola doğru kapatın
Fırın tepsisine dizin
5 Tatlıları 175 dereceye ayarladığınız fırında 20 dakika pişirin
Soğumuş şurubu fırından çıkan tatlıya hiç bekletmeden döküp servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul