Konu
:
Baklava
Yalnız Mesajı Göster
Baklava
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baklava
Baklava
4 su bardağı un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı su
1 çimdik tuz
Açmak için:
1 paket nişasta
İçi için:
Dövülmüş ceviz
Üzeri için:
5 çorba kaşığı margarin
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Hamur malzemelerini yoğurup naylon torbaya koyun ve 30 dakika bekletin
Su ve şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın
Hamurdan ceviz büyüklüğünde 30 parça koparın
Nişastayla tabak büyüklüğünde açın
Yufkalardan 5 tanesini aralarına nişasta serperek üst üste koyun ve tepsi büyüklüğünde açın, fırın tepsisine yerleştirin
Üzerine ceviz serpin
Malzeme bitene kadar bu işlemi tekrarlayın
Baklavayı dilediğiniz şekilde kesin, üzerine eritilmiş margarin gezdirin
180 derece fırında pişirin, üzerine soğuk şerbeti gezdirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul