Konu
:
Ballı Kayısı Köpüğü Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ballı Kayısı Köpüğü Tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ballı Kayısı Köpüğü Tarifi
Ballı Kayısı Köpüğü Tarifi
Ballı Kayısı Köpüğü yapılışı
Ballı Kayısı Köpüğü nasıl yapılır
Ballı Kayısı Köpüğü Tarifi Resimli
Malzemeler:
•100 gr kuru kayısı
•300 ml sıcak su
•2 yemek kaşığı bal
•300 gr yoğurt
•2 yumurta beyazı
•Servis için kedidili bisküvi
Hazırlanışı
Kayısıları sıcak su dolu kabın içinde en az 4 saat veya mümkünse geceden ıslatın
Kayısıları ve suyu bir tencereye aktarın
Balı ekleyip üzerine kapatıp 20 dakika, kayısılar yumuşayıncaya dek, pişirin
Tencere ateşten alıp tamamen soğumaya bırakın
Kayısıları pişme suyu ve yoğurtla birlikte blenderda karıştırın
Blender yerine kayısıları süzgeçten geçirip, önce pişme suyu sonra da yoğurudu katıp karıştırabilirsiniz
Yumurta beyazlarını iyice çırpın
Metal bir kaşıkla 1 yemek kaşığı yumurta beyazım püreye ekleyip karıştırın
Köpüğü ayaklı bardaklara koyup servis yapana dek buzdolabında tutun
Bisküvilerle servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul