Yalnız Mesajı Göster

Ballı Kayısı Köpüğü Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Kayısı Köpüğü Tarifi



Ballı Kayısı Köpüğü Tarifi
Ballı Kayısı Köpüğü yapılışı
Ballı Kayısı Köpüğü nasıl yapılır

Ballı Kayısı Köpüğü Tarifi Resimli



Malzemeler:
•100 gr kuru kayısı
•300 ml sıcak su
•2 yemek kaşığı bal
•300 gr yoğurt
•2 yumurta beyazı
•Servis için kedidili bisküvi

Hazırlanışı
Kayısıları sıcak su dolu kabın içinde en az 4 saat veya mümkünse geceden ıslatın

Kayısıları ve suyu bir tencereye aktarın Balı ekleyip üzerine kapatıp 20 dakika, kayısılar yumuşayıncaya dek, pişirin Tencere ateşten alıp tamamen soğumaya bırakın

Kayısıları pişme suyu ve yoğurtla birlikte blenderda karıştırın Blender yerine kayısıları süzgeçten geçirip, önce pişme suyu sonra da yoğurudu katıp karıştırabilirsiniz

Yumurta beyazlarını iyice çırpın Metal bir kaşıkla 1 yemek kaşığı yumurta beyazım püreye ekleyip karıştırın
Köpüğü ayaklı bardaklara koyup servis yapana dek buzdolabında tutun Bisküvilerle servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla