Yalnız Mesajı Göster

Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı Tarifi



Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı Tarifi
Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebab nasıl yapılır
Bahçıvan Kebab Tarifi
Bahçıvan Kebab nasıl yapılır



Malzemeler
  • 1 kg kuşbaşı kuzu eti
  • 30 adet arpacık soğanı
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 adet havuç
  • 250 gr sultani
  • bezelye
  • Tuz, karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 1/2 demet dereotu

Yapılışı
Eti yıkayıp bir tencereye koyun Tereyağı ile birlikte hafifçe kavurun Halka şeklinde doğranmış havucu ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte et yumuşayıp suyunu çekene kadar 1 saat pişirin
Et suyunu çekince, kabukları soyulup iri doğranmış domates, havuç, bezelye, arpacık soğanı, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin Et yumuşayıp, kendi yağına kalıncaya kadar hafif ateşte 1 -1,5 saat pişirin (Etin suyu azaldıkça en fazla 2 su bardağı ılık su ekleyebilirsiniz)
Arpacık soğanlı bahçıvan kebabını üzerine ince kıyılmış dereotu serptikten sonra sıcak olarak sefis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla