Konu
:
Tahıllı ve Ruşeymli Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Tahıllı ve Ruşeymli Ekmek
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tahıllı ve Ruşeymli Ekmek
• 500 gr tahıllı ekmeklik un
• Yarım paket instant maya
• 2 yemek kaşığı ruşeym
• 1 yemek kaşığı pekmez
• 350 ml su
• 2 yemek kaşığı süt tozu
• 1 çorba kaşığı sıvıyağ
• 1 tatlı kaşığı şeker
• 1 çay kaşığı deniz tuzu
• Üzeri için haşhaş tohumu
Yapılışı:
Unu karıştırma kabımıza alıp, maya, süt tozu, tuz ve şekerle karıştırıp, ortasını havuz gibi açıyoruz
Sıvıyağı ekleyip, suyu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz ve üzerini kapatarak, sıcak bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz
Hamurumuz 2 katına çıkınca ruşeymi ekleyip tekrar yoğuruyoruz ve pişirme kabına aktarıyoruz
Bu şekilde de 30 dakika kadar bekletip, üzerine fırçayla pekmezi sürüp, haşhaş tohumu serpiştiriyoruz ve önceden ısıttığımız 200 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz
(Ekmeğimizim üzeri iyice sertleşmiş olmalı) Fırında ılıması beklediğimiz ekmeği üzerini kapatarak dinlendirebilir veya sıcak sıcak yiyebiliriz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul