Konu
:
Beşamel soslu tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Beşamel soslu tavuk
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beşamel soslu tavuk
Beşamel soslu tavuk
Beşamel soslu tavuk
This image has been resized
Click this bar to view the full image
The original image is sized 600x450 and weights 59KB
Malzemeler
1 adet ortaboy tavuk (haşlanmış)
Beşamel sos (ister kendiniz hazırlayın,isterseniz hazır toz paketten yapın)
Evde yapacaksanız
2 yemek kaşığı yağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz
1 kavanoz garnitür (haşlanmış havuç, patates, bezelye)
Üzerine kaşar rendesi
Yapılışı
Tavuğu haşlayıp kemiklerini ayırın,küçük parçalara ayırarak fırın kabına yerleştirin
Hazır garnitürün suyunu süzüp tavuk etlerinin içine karıştırın
İsterseniz havuç ve patatesi küçük küçük doğrayarak,içerisine bezelyeyi de ilave ederek hepsini aynı tencerede haşlayabilirsiniz
Beşamel sosu evde hazırlayacaksanız tencerede yağı ve unu kavurun içerisine topaklanmasını önlemek için soğuk sütü yavaş ilave ederek muhallebi kıvamında pişirin
Tuzunu atın ve tavuklu harcın üzerine dökün
Biraz karıştırıp en üstte sosun kalmasına dikkat edin
Kaşar rendesini de üzerine dökerek önceden 200 dereceye ayarlanmış sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul