Yalnız Mesajı Göster

Beşamel soslu tavuk

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamel soslu tavuk



Beşamel soslu tavuk

Beşamel soslu tavuk
This image has been resized Click this bar to view the full image The original image is sized 600x450 and weights 59KB

Malzemeler
1 adet ortaboy tavuk (haşlanmış)
Beşamel sos (ister kendiniz hazırlayın,isterseniz hazır toz paketten yapın)
Evde yapacaksanız
2 yemek kaşığı yağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz
1 kavanoz garnitür (haşlanmış havuç, patates, bezelye)
Üzerine kaşar rendesi
Yapılışı
Tavuğu haşlayıp kemiklerini ayırın,küçük parçalara ayırarak fırın kabına yerleştirinHazır garnitürün suyunu süzüp tavuk etlerinin içine karıştırınİsterseniz havuç ve patatesi küçük küçük doğrayarak,içerisine bezelyeyi de ilave ederek hepsini aynı tencerede haşlayabilirsiniz
Beşamel sosu evde hazırlayacaksanız tencerede yağı ve unu kavurun içerisine topaklanmasını önlemek için soğuk sütü yavaş ilave ederek muhallebi kıvamında pişirinTuzunu atın ve tavuklu harcın üzerine dökünBiraz karıştırıp en üstte sosun kalmasına dikkat edinKaşar rendesini de üzerine dökerek önceden 200 dereceye ayarlanmış sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirinAfiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla