Konu
:
MısırLı PiLiç But
Yalnız Mesajı Göster
MısırLı PiLiç But
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
MısırLı PiLiç But
MısırLı PiLiç But
MısırLı PiLiç But
Malzemeler
MısırLı PiLiç But
8 Adet piliç kalça
1 Tatlı kaşığı köri
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Sosu için :
2 Çorba kaşığı tereyağı
2 Adet kuru soğan
1 Su bardağı et suyu
200 gr konserve mısır
Bir tutam maydanoz
1 Çorba kaşığı taze kekik
1 Çorba kaşığı nişasta
Tuz
Hazırlanışı
Piliç kalçalarını 3 su bardağı suda 15 dakika haşlayın
Sıvıyağ köri ve tuz ile bir marinat hazırlayıp piliçlerin üzerine kbir fırça yardımı ile sürün
Piliçleri ızgarada ters düz ederek pişirin
Mısırlı sosu hazırlamak için ; soğanları ince ince doğrayın
Bir tavada tereyağını eriterek soğanları pembeleştirin
Mısır et suyu tuz ve karabiberi ilave ederek bir taşım kaynatın
Nişastayı 1 çorba kaşığı su ile sulandırdıktan sonra sosa ekleyin
Doğranmış maydanoz ve kekiği ilave edin
Hazırladığınız piliçlerin üzerine mısırlı sos dökerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul