Yalnız Mesajı Göster

MısırLı PiLiç But

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

MısırLı PiLiç But



MısırLı PiLiç But

MısırLı PiLiç But
Malzemeler
MısırLı PiLiç But 8 Adet piliç kalça
1 Tatlı kaşığı köri
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Sosu için :
2 Çorba kaşığı tereyağı
2 Adet kuru soğan
1 Su bardağı et suyu
200 gr konserve mısır
Bir tutam maydanoz
1 Çorba kaşığı taze kekik
1 Çorba kaşığı nişasta
Tuz




Hazırlanışı
  • Piliç kalçalarını 3 su bardağı suda 15 dakika haşlayın
  • Sıvıyağ köri ve tuz ile bir marinat hazırlayıp piliçlerin üzerine kbir fırça yardımı ile sürün
  • Piliçleri ızgarada ters düz ederek pişirin
  • Mısırlı sosu hazırlamak için ; soğanları ince ince doğrayın
  • Bir tavada tereyağını eriterek soğanları pembeleştirin
  • Mısır et suyu tuz ve karabiberi ilave ederek bir taşım kaynatın
  • Nişastayı 1 çorba kaşığı su ile sulandırdıktan sonra sosa ekleyin
  • Doğranmış maydanoz ve kekiği ilave edin
  • Hazırladığınız piliçlerin üzerine mısırlı sos dökerek servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla