Konu
:
portakal soslu ızgara balık
Yalnız Mesajı Göster
portakal soslu ızgara balık
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
portakal soslu ızgara balık
portakal soslu ızgara balık
portakal soslu ızgara balık
PORTAKAL SOSLU IZGARA BALıK
MALZEMELER
Kişi başına 300-400 gr temizlenmiş balık çinekop, lüfer, çupra, fleto halinde palamut vb
)
kişi başına bir orta soğan
tuz
Sosu İçin (4-5 porsiyonluk):
1 adet limon
1 adet portakal
1 yemek kaşığı zeytnyağı
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Sosunun hazırlanması için tercihan ekşi bir portakal ile 1 limonun suyu bir kaseye çıkarılır
Tuz ve karabiber eklenir
Zeytinyağı azar azar akıtılıp, tahta kaşıkla hafif dövülerek yedirilir
Soğanlar piyaz doğranır
Bir kısmı çukur bir tabağın altına döşenir
Balıklar ızgarada pişirildikten sonra soğanların üstüne yerleştirilir
Araları yine soğan piyazı ile beslenir
Balıkların ve soğanların üzerne dikkatlice sos gezdirilir
Servise sunulur
Bu sos, balığa ve özellikle soğan piyazına zarif bir lezzet ekliyecektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul