Yalnız Mesajı Göster

Pirinçli bulgurlu çingene pilavı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirinçli bulgurlu çingene pilavı



Pirinçli bulgurlu çingene pilavı

Pirinçli bulgurlu çingene pilavı
4-5 Kişilik Gerekli Malzemeler:
Pirinç (1 su bardağı)
Bulgur (1 su bardağı)
Tereyağı (2 çorba kaşığı)
Su (25 su bardağı)
Tuz
Karabiber

Tencereye 2 çorba kaşığı tereyağı koyun ve yanmamasına dikkat ederek kızdırın
Çukur bir kaba 1 su bardağı pirinç ve 1 su bardağı bulguru koyun, iyice yıkayın ve süzün
Yağ kızınca yıkadığınız bulgur ve pirinci tencereye ilave edin Üzerine tuz ve karabiberi serpin ve karıştırarak kavurun
1-2 dakika kavurduğunuz bulgur ve pirincin üzerine 25 su bardağı kaynamış sıcak suyu dökün ve kısık ateşte 8-10 dakika suyunu çekene kadar kaynamaya
Pişmesi biten pilavınızı 15-20 dakika dinlenmeye bırakın ve ılık olarak servis yapın


afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla