Konu
:
Pirinçli bulgurlu çingene pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Pirinçli bulgurlu çingene pilavı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pirinçli bulgurlu çingene pilavı
Pirinçli bulgurlu çingene pilavı
Pirinçli bulgurlu çingene pilavı
4-5 Kişilik Gerekli Malzemeler:
Pirinç (1 su bardağı)
Bulgur (1 su bardağı)
Tereyağı (2 çorba kaşığı)
Su (2
5 su bardağı)
Tuz
Karabiber
Tencereye 2 çorba kaşığı tereyağı koyun ve yanmamasına dikkat ederek kızdırın
Çukur bir kaba 1 su bardağı pirinç ve 1 su bardağı bulguru koyun, iyice yıkayın ve süzün
Yağ kızınca yıkadığınız bulgur ve pirinci tencereye ilave edin
Üzerine tuz ve karabiberi serpin ve karıştırarak kavurun
1-2 dakika kavurduğunuz bulgur ve pirincin üzerine 2
5 su bardağı kaynamış sıcak suyu dökün ve kısık ateşte 8-10 dakika suyunu çekene kadar kaynamaya
Pişmesi biten pilavınızı 15-20 dakika dinlenmeye bırakın ve ılık olarak servis yapın
afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul