Konu
:
Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma
Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma
Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma
Click this bar to view the full image
Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma
12 adet
Nohutlu İç Malzeme
1 su bardağı nohut, bir gece önceden suda bekletilmiş
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan, küçük küçük doğranmış
2 diş sarımsak, dövülmüş
1 çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı soğuk su
tuz, karabiber
Közlemek için:
1 kg patlıcan (2 büyük patlıcan)
tuz
zeytinyağı
3 kırmızı biber
Sos için:
1 diş sarımsak, dövülmüş
2 yemek kaşığı nar ekşisi
6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
tuz, karabiber
Hazırlanması:
Nohutlu İçin Hazırlanması:
[*]Nohutun suyunu süzün
Nohutları soğuk su dolu tencereye alıp kaynatın
Kaynayınca altını kısıp yumuşayana kadar -1 saat- pişirin
Suyu tekrar süzüp nohutları iricedövün[*]Bir tavayı ısıtın, zeytinyağını ve soğanı ekleyin
Orta hararetli ateşte soğan rengini kaybetmeden yumuşayana kadar kavurun
Ardından sarımsağı ve kimyonu ekleyip aromalarının ortaya çıkması için 1 dakika daha kavurun
Nohutları ekleyip üzerlerinin soğanlı karışımla kaplanmasını sağlayın
Tahini, limon suyunu ve suyu ekleyin
Tuzu ve karabiberi ilave edip soğuması için bir kaba alın
Közlemenin Hazırlanması:
[*]Patlıcanları alacalı soyun
Her birini 6 parçaya kesip tuzlayın ve acısının çıkması için suda 1 saat bekletin
1 saat sonunda dilimleri yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine patlıcanları dizip üzerlerine fırçayla zeytinyağı sürün
[*]Biberleri dörder bölün, çekirdeklerini çıkarın
Tepsiye dizip üzerlerine zeytinyağı sürün
Patlıcanları ve biberleri 180C fırına koyup 20-30 dakika közleyin
[*]Patlıcanları soğumaya bırakın
Biberleri bir kaba koyun
Kabın üzerine streç geçirin
Kap ılınınca biberlerin kabuklarını soyun
(bu yöntemle biberler daha kolay soyuluyor)
Nar Ekşili Sosun Hazırlanması:
[*]Tüm malzemeyi bir kaseye alıp karıştırın Tuz ve karabiber ekleyin
[*]Patlıcanların içine nohutlu içten yayıp sarın
Her birini biber dilimlerinin üzerine yerleştirip sarın
Üzerlerine nar ekşili sostan dökün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul