Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Sıcak Helva

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Sıcak Helva



Elmalı Sıcak Helva

Elmalı Sıcak Helva
Özellikle balık sonrası güzel gidecek bir tatlı

MALZEMELER

* Her 1 kap güveç için yarım elma
* Kabın kalanını dolduracak kadar helva
* Tarçın
* Üzeri için; ceviz fındık fıstık badem ya da hindistan cevizi

This image has been resized Click this bar to view the full image The original image is sized 569x422 and weights 131KB

TARİF

Güveç kabına öncelikle elmaları küp küp doğrayıp zemine yayarak yerleştirin

Elmaların üzerine tarçını serpin

En üste helvayı kabı dolduracak kadar ilave edin

Kabın üstünü alüminyum folyo ile kapatarak 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri hafif kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dk) pişirin

Üzerini isteğinize göre ceviz fındık fıstık badem hindistan ceviziyle süsleyip sıcak olarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla