Konu
:
Hanım Bileziği
Yalnız Mesajı Göster
Hanım Bileziği
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hanım Bileziği
Hanım Bileziği
Hanım Bileziği
Gerekli malzeme:
Hamur için:
6 su bardağı un
150 gr eritilmiş tereyağı
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
Harç için:
2 su bardağı çekilmiş ceviz
Şurup için:
1 çorba kaşığı limon suyu
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
Kızartmak için:
Sıvıyağ
yapilisi
Tereyağı
2 yumurta
yoğurt
su ve tuzu bir kaba alın
Unu ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun
Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin
Hamuru 4 bezeye ayırın ve 40-45 santim çapında yufkalar halinde açın
Cevizi yufkalara paylaştırın
Yufkaları rulo şeklinde sarıp 2'şer santim aralıklarla kesin
Sıvıyağı tavaya alıp kızdırın
Hamur parçalarını kızartın
Şurup için
şeker ve suyu bir tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırın
Limon suyunu ilave edip kaynatın
Kıvamı koyulaşınca tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın
Kızarttığınız hamurları şerbetin içine atıp yarım saat bekletin
Şerbeti çekince servis tabağına alın
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul