Konu
:
Tramisulu Damla Çikokap nasıl yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Tramisulu Damla Çikokap nasıl yapılır
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tramisulu Damla Çikokap nasıl yapılır
Tramisulu Damla Çikokap nasıl yapılır
Tramisulu Damla Çikokap nasıl yapılır
Malzemeleri
1 paket hazır kakolu pandispanya veya kedidili
2 çorba kaşığı hazır kahve
1 çorba kaşığı toz şeker
1 yumurta
yarım kilo süt
2
5 çorba kaşığı un
1
5 çay bardağı şeker
1 paket labne peyniri
Yumurta ve şeker çırpılıp bir tencereye konur
İçerisine un ve süt ilave edilir
orta hararetli ısıda muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir
İçerisine labne peyniri eklenir ve pürüzsüz hale gelene kadar tekrar çırpılır
Diğer tarafa pandispanya ve kedidilleri ıslatmak için 1 fincan kaynar suya 2 çorba kaşığı hazır kahve ve 1 çorba kaşığı toz şeker koyulur
Damla Çikolaplar'ın altına hiç boşluk kalmayacak şekilde pandispanya/kedidilleri yerleştirilir
Yerleştirilen taban
hazır kahveli karışımla ıslatılır
Üzerine peynir kremasından 1 parmak kalınlığında konur
Kremanın üzerine kakako serpilir
İsteğe bağlı olarak mevsim meyveleri ya da damla çikolayla süslenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul