Konu
:
Kaymaklı Havuç Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Kaymaklı Havuç Tatlısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaymaklı Havuç Tatlısı
Kaymaklı Havuç Tatlısı
Kaymaklı Havuç Tatlısı
Malzemeler
Havuç
Şeker
Limon suyu
Melisa yaprağı
Karanfil
Kaymak
yapilisi
Orta boy havuçların dış kısımları bıçağın tersi ile iyice temizlenir, enlemesine baş parmak kalınlığında kesilir ve sıcak suya atılır
2 dakika kadar haşlandıktan sonra suya bol şeker ve az limon suyu ilâve edilip birkaç dakika kadar yeniden kaynatılır
Havuçlar sudan çıkartılır, soğutulur ve çok ince doğranmış taze melisa yapraklarına bulanır
Bir tabağa dizilir,
Üzerine değir*menden geçi*rilmiş az kuru karanfil serpilip kaymakla yenir
İstendiği takdirde, tencereden alınan havuçlar püre haline getirilip üzerine sıcak suda eritilmiş bol şeker ilâve edilir ve soğumaya bırakılır
Yeniden melisa ile karanfile bulanır, üzerine lomon suyu ile kestirilmiş şeker ilâve edilir
Şekerin soğuduktan sonra sertleşerek kalınca bir zar halini almasına dikkat edilir ve yerken yine kaymak ilâve edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul