Konu
:
Böğürtlenli Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Böğürtlenli Pasta
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Böğürtlenli Pasta
Böğürtlenli Pasta
Malzemeler:
1 Çorba Kaşığı Böğürtlen Likörü
2 Çorba Kaşığı Böğürtlen Şurubu
3 Yaprak Jelatin
½ Limon Suyu
600 gr Böğürtlen
100 gr Labne Peynir
5 Çorba Kaşığı Toz Şeker
1 Su Bardağı Süt
İkiye Bölünmüş Hazır Pandispanya
TARİFİ
:
Öncelikle jelatini sıcak suyun içine koyun
Kaşıkla karıştırıp eritin
Yarım litre limon suyunu jelatinle karıştırın
Böğürtlenlerin 250 gr
'ını mikserde püre yapın
Böğürtlen püresini labne peyniri ve toz şekerle karıştırın
Erittiğiniz jelatini de bu karışıma ekleyin
Sütün içine böğürtlen likörünü ve şurubunu koyup karıştırın
Pandispanyayı böğürtlen şuruplu ve likörlü süt ile ıslatın
Pandispanyaların arasına böğürtlen püreli krem peyniri yayın
Pastayı bu şekilde 3 saat buzdolabında bekletin
Kreması donmuş pastanın üzerine kalan böğürtlenleri sıralayın
Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul