Konu
:
Meyaneli Bıldırcın
Yalnız Mesajı Göster
Meyaneli Bıldırcın
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Meyaneli Bıldırcın
Meyaneli Bıldırcın
2 adet bıldırcın but
2 çorba kaşığı tereyağ
1 fincan sirke
Salçası için:
1 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tereyağı
2-3 tatlı kaşığı sirke
1 adet domates
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı nane
YAPILIŞI:
Bıldırcınları sirkeli suda iyice ovarak yıkayınız
Bir tencerenin içine bolca tuzlu su koyup, bıldırcın etlerini orta hararetli ateş üzerinde kaynamaya bırakınız
Kaynama başlayınca 10 dakika haşlayınız
Haşladığınız etleri süzerek sudan çıkarıp bir bez üzerinde bir süre bırakıp suyunu süzdürünüz
Üzerindeki parçaları temizleyip, ceviz büyüklüğünde doğrayınız
Bir kenarda bekletiniz
Domatesleri sıcak suya daldırıp, kabuğunu soyup çekirdeklerini, temizleyiniz
Fındık büyüklüğünde doğrayınız
İki kaşık tereyağını eritip, etleri yağın içinde 10 dakika kadar kızartınız
Sıcak bir tabağa alıp bekletiniz
Ayrı bir yerde yağ ye unu karıştırıp kavurunuz
İki, üç tatlı kaşığı sirkeyle sulandırınız
Domatesleri içine atıp bir iki çeviriniz
Yaptığınız sosu yumurtalıkların üstüne döküp, naneyle süsleyip ikram ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul