Yalnız Mesajı Göster

Meyaneli Bıldırcın

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyaneli Bıldırcın



Meyaneli Bıldırcın

2 adet bıldırcın but
2 çorba kaşığı tereyağ
1 fincan sirke
Salçası için:
1 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tereyağı
2-3 tatlı kaşığı sirke
1 adet domates
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı nane

YAPILIŞI:
Bıldırcınları sirkeli suda iyice ovarak yıkayınız Bir tencerenin içine bolca tuzlu su koyup, bıldırcın etlerini orta hararetli ateş üzerinde kaynamaya bırakınız Kaynama başlayınca 10 dakika haşlayınız
Haşladığınız etleri süzerek sudan çıkarıp bir bez üzerinde bir süre bırakıp suyunu süzdürünüz Üzerindeki parçaları temizleyip, ceviz büyüklüğünde doğrayınız Bir kenarda bekletiniz Domatesleri sıcak suya daldırıp, kabuğunu soyup çekirdeklerini, temizleyiniz Fındık büyüklüğünde doğrayınız İki kaşık tereyağını eritip, etleri yağın içinde 10 dakika kadar kızartınız Sıcak bir tabağa alıp bekletiniz Ayrı bir yerde yağ ye unu karıştırıp kavurunuz İki, üç tatlı kaşığı sirkeyle sulandırınız Domatesleri içine atıp bir iki çeviriniz Yaptığınız sosu yumurtalıkların üstüne döküp, naneyle süsleyip ikram ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla