Konu
:
Zeytinli Sülün
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinli Sülün
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinli Sülün
Zeytinli Sülün
Malzeme:
1 adet körpe sülün (pişmeğe hazır)
4 çorba kaşığı zeytinyağı (ya da ayçiçeği veya mısırözü yağı)
50 g
tereyağı (ya da margarin)
1 soğan
1 havuç
Birkaç kereviz yaprağı
1 demet maydanoz
1 defne yaprağı
7 tane yeşil zeytin
8 olgun domates
Hazırlanması:
Soğanı soyun ve dörde bölün, tereyağı ve zeytinyağıyla tercihan güveçte kavurun
Buna parça parça kesilmiş sülünü ilave ederek iyicekızartın
Soğanları güveçten , alarak içine
ince doğranmış havuç, kereviz yaprağı, maydannz, defne yaprağı ve çekirdekleri çıkarılmış yeşil zeytinleri ilave edin
Hepsini yavaş yavaş pişirerek tuz ve biber ekin
Domatesterin kabuklarını çıkararak çatalla ezin ve yemeğe katın
Salça iyice koyulaşana kadar pişirmeye devam edin
Sülünü, üstü salçasıyla iyice’ kaplı, olarak bit servis tabağına alın ve patates püresi eşliğinde servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul