Konu
:
Tavşanlı Arabaşı Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Tavşanlı Arabaşı Çorbası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavşanlı Arabaşı Çorbası
Tavşanlı Arabaşı Çorbası
Malzemeler
Tavşan eti
3-4 yemek kaşığı un
1 fincan sıvı yağ
Tuz ve pul biber
Hazırlanışı
Temizlenmiş tavşan eti düdüklü tencerede 30-35 dakika veya normal tencerede yenecek kıvama gelesiye haşlanarak pişirilir
Pişen et küçük parçalar halinde parçalanır
5 kişilik çorba için 3-4 yemek kaşığı un, 1 fincan sıvı yağ ile yavaş ateşte hafif kızarasıya kavrulur ve 1 su bardağı soğuk su ile boza kıvamına gelesiye çırpılır
Üstüne 1 litre kadar tavşan suyu ilave edilir
Çorbamız pişerken içine parçaladığınız tavşan etinden istediğiniz kadar katıp tuz ve pul biberini ilave ediniz
Çorba kıvamlı olmalıdır
Bu nedenle kaynamaya başladığında bir kaşık unla bir kaşık yoğurdu soğuk su ile çorba kıvamında çırparak içine ilave edin ki çorbanız özlü olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul