Konu
:
Caceres Usulü Tavşan Güveci
Yalnız Mesajı Göster
Caceres Usulü Tavşan Güveci
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Caceres Usulü Tavşan Güveci
- 1 adet dağ tavşanı 6 diş sarımsak ekmek kabuğu 3 yumurta 1 defneyaprağı 1 demet kekik yabani mercanköşk maydanoz 1/2 kaşık toz kırmızıbiber 3 kaşık ufalanmış ekmek 1 kaşık sirke yağ tuz Caceres usulü tavşan güveci tarifi, Caceres usulü tavşan güveci hazırlanışı, Caceres usulü tavşan güveci yapımı
Hazırlanışı
Bir tavaya bolca yağ koyup kızdırın,sarımsakları defneyaprağını kekik yabani mercanköşk ufalanmış ekmek kabuğu ve maydanozla birlikte kızartın
Kızarttığınız tüm bu malzemeyi tavadan alıp bir havana koyun
Kalan yağda doğradığınız tavşanı kızartın daha sonra tavadan aldığınız tavşanları bir güveç kabının altına dizin
Dört parçaya böldüğünüz tavşan ciğerini de kızartın ve havana koyun
Havandaki tüm malzemeleri macun kıvamına gelene kadar ezin
Üzerine sirke ilave edip iyice karıştırın
Toz kırmızıbiberide ekleyin ve son olarak bu karışımı sıcak su koyarak sulandırın
Tuzunu atıp süzgeçten geçirin ve tavşanların üzerine dökün tamamen sosla kaplayın
Güvecin kapağını kapatın ve kısık ateşte yemek suyunu çekip tavşan etleri iyice yumuşayana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul