06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çin Usulu Tavşan
3 kg'lık 1 tavşan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 limonun suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2+1/2 su bardağı maden suyu
350 gr (2 su bardağı) pilavlık pirinç (yıkanıp, 30 dakika ılık suda bırakılarak süzülmüş)
1/4 su bardağı tane mısır (haşlanmış)
1/4 su bardağı bezelye (haşlanmış)
3 çorba kaşığı kıyılmış kişniş yaprağı (istenirse)
1 çay kaşığı tuz, 1 kahve kaşığı biber ve limon suyunu küçük bir kasede karıştırınız Karışımı bir fırça iletavşanin her yanına sürerek, tavşanı oda sıcaklığında 2 saat bekletiniz
Zeytinyağı büyük bir tencerede orta ateşte kızdırıp, 1-2 tavşan parçası koyunuz Sık sık döndürerek 8-10 dakika, renkleri nar gibi olana kadar kızartınız Büyük bir maşayla parçaları çıkarıp, kağıt peçete üstünde fazla yağını süzdürünüz Kalan parçaları da aynı biçimde kızartınız
Tencereyi ateşten indirip, içindeki yağın yarıdan fazlasını dökünüz tavşan parçalarını yeniden tencereye koyunuz Maden suyunu ekleyip, orta ateşte arasıra karıştırarak kaynatınız Kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak 1 saat, tavşan parçaları yumuşayana kadar pişiriniz Maşayla tavşan parçalarını bir tabağa çıkarıp, bir kenarda sıcak kalmalarını sağlayınız
Tencereye pirinci ekleyip, harlı ateşte kaynatınız Kaynayınca ateşi kısıp, tencereyi kapağı kapalı olarak 20 dakika, pilav suyunu çekene kadar pişiriniz Mısır, bezelye, kıyılmış kişniş (istenirse), kalan tuz ve biberi ekleyiniz
Tencereyi ateşten indirip, pilavı ısıtılmış bir servis tabağına boşaltınız tavşan parçalarını pilavın üstüne yerleştirip, servis ediniz
|
|
|