Konu
:
Balık Yahnisi
Yalnız Mesajı Göster
Balık Yahnisi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balık Yahnisi
Malzeme :
1 kg
balık (Kefal, palamut, uskumru)
3 kahve fincanı zeytinyağı
2 adet havuç
Yarım kahve fincanı domates salçası
2 bardak su
1 kahve kaşığı kırmızı biber
6 diş sarmısak
Yarım demet maydanoz
Yapılışı :
Kenarlı tepsiye zeytinyağını ve yarım ay şeklinde doğ ranmış soğanları koyun
Soğanları kavurun
Buna ince ke silmiş havuçlarla ayıklanmış sarımsakları ve kıyılmış may anozu katın
Sonra domates salçasını, kırmızı biberi ve tuzu ilâve edin
Tepsiye bir kabak kapatıp soğanla havuç arı orta ısılı ateşte 20 dakika pişirin
Ayıklanmış ve di limlere doğranmış balıkları da tepsiye koyun Üzerine pek az tuz serpikten sonra orta ısılı ateşte tekrar 15 dakika pişirin
Balıklar da pişince ateşten indirin soğuyunca servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul