Konu
:
Etsuyu Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Etsuyu Çorbası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etsuyu Çorbası
1
Malzemeleri doğrayın: Havuç ve pırasayı ayıklayıp küçük küçük doğrayın
Tamamen yağsız dana etinden kıyma çektirin
2
Kaynatın: Et ve sebzeleri bir tencereye koyun
Üzerlerini soğuk su ile doldurun
Tuz serpin
Karıştırarak kısık ateşte kaynatın
Kaynamaya başladığı anda karıştırmayı bırakın
Sonra et suyunu tekrar tülbent veya süzgeçten geçirerek buzdolabında muhafaza edin
Kıyma ile hazırlanmış olan et suları et ve kemikten hazırlanan et sularından daha hafif olacaktır
Bu yüzden çorba ve yemeklerinizde bu et suyundan biraz daha fazla miktarda kullanmanız yemek ve çorbaların daha lezzetli olmasını sağlar
3
Kısık ateşte pişirin: Tencerenin kapağını kapatmayın ve çok kısık ateşte 1 saat pişirmeye devam edin
Bu zaman zarfında berrak bir et suyu oluşacaktır
4
Süzün: Süzgece bir tülbent bez yayın
Et suyunu bu süzgeçten bir kaba süzün
Et suyunun üzerinde oluşan yağı temiz kağıt peçete ile alın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul