Konu
:
Cevizli Çerkez Tavuğu
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Çerkez Tavuğu
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Çerkez Tavuğu
Cevizli Çerkez Tavuğu
Malzemeler
1 adet büyük boy bütün tavuk
4-5 adet kurutulmuş kırmızı biber
1 kg ceviz içi
4-5 diş sarmısak
4-5 dilim bayat ekmeğin içi
6 su bardağı ılık tavuk suyu
1 -2 çay kaşığı tuz
varsa 2 tatlı kaşığı toz kişniş
Ayrıca;
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
2-3 çay kaşığı kırmızı toz biber
Hazırlanışı
Tavuğu temizleyip yıkadıktan sonra üzerini tam kapatacak kadar suyla haşlanmaya bırakın
Lezzetinin artması için tencereye dörde bölünmüş bir soğan ve bir adet patates ekleyebilirsiniz
İyice yumuşayan tavuğu tencereden alın ve ılık hale gelmesini bekleyin
Ilık hale gelen tavuğun et kısmını kemikten ayırıp büyük parçalar elde edecek şekilde didikleyin
Diğer taraftan, kuru biberleri haşlayıp süzdükten sonra çekirdeklerini ve sapını çıkarıp atın
Temizlediğiniz biberleri mutfak robotuna koyun
(Aslında en doğrusu kıyma makinesi kullanmaktır) Üzerine sarmısakları ve ekmek içini ekleyin
Ceviz içini de ilave edip malzemeleri çekerek püre haline getirin
Püreyi derin bir kaba aktarın
Tuz, kişniş ve ılık tavuk suyunu da azar azar ilave edip kaşıkla iyice karıştırın
Böylece koyu muhallebi kıvamında bir karışım elde edeceksiniz
Aslında, orijinal tarifte didiklenen tavuklar servis tabağına yayılır, üzerine de hazırlanan bu sos aktarılır
Ama siz sos ve tavuk etini karıştırıp servis tabağına yerleştirebilirsiniz de
En üste aslında cevizin yağı dökülür
Ya da bir tavada kızdırılan yağa toz biber katılır ve bu sos, en üste gezdirilir
Çerkez tavuğu orijinalinde ılık servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul