Yalnız Mesajı Göster

Tereyağlı Kuskus

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tereyağlı Kuskus




Tereyağlı Kuskus

500 gr kuskus
125 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
10 su bardağı tavuk suyu yada et suyu (kaynar halde)

Büyükçe bir tencerede, orta ateşte yağı eritiniz Yağ kızınca kuskusları ekleyip, bir delikli kepçeyle sürekli karıştırarak 3-4 dakika kavurunuz Ocağın altını açınız Tencereye tuzu, biberi ve et yada tavuk suyunu ekleyip, 4-5 dakika daha kavurduktan sonra, karıştırıp tencerenin ağzını kapatınız
Ocağın altını kısıp kuskusu 15 dakika, ağır ateşte, karıştırmadan pişiriniz
Tencereyi ocaktan alıp 15-20 dakika bir kenarda demlendiriniz Bir defa karıştırıp, ısıtılmış bir servis tabağına boşaltarak servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla