Konu
:
Tereyağlı Kuskus
Yalnız Mesajı Göster
Tereyağlı Kuskus
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tereyağlı Kuskus
Tereyağlı Kuskus
500 gr kuskus
125 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
10 su bardağı tavuk suyu yada et suyu (kaynar halde)
Büyükçe bir tencerede, orta ateşte yağı eritiniz
Yağ kızınca kuskusları ekleyip, bir delikli kepçeyle sürekli karıştırarak 3-4 dakika kavurunuz
Ocağın altını açınız
Tencereye tuzu, biberi ve et yada tavuk suyunu ekleyip, 4-5 dakika daha kavurduktan sonra, karıştırıp tencerenin ağzını kapatınız
Ocağın altını kısıp kuskusu 15 dakika, ağır ateşte, karıştırmadan pişiriniz
Tencereyi ocaktan alıp 15-20 dakika bir kenarda demlendiriniz
Bir defa karıştırıp, ısıtılmış bir servis tabağına boşaltarak servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul