Konu
:
Pırasa Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Pırasa Turşusu
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pırasa Turşusu
Malzemeler: 3 kg'lik bir kavanoz, 2 kg pırasa, 4 diş sarımsak, 1 su bardağı kaya tuzu, 4 su bardağı su, 1 çay bardağı sirke
Yapılışı:
1- 2 kg pırasayı yıkayın
Biraz su ilave ederek çok hafif haşlayın
2- Tencereden alıp, suyunu süzdükten sonra soğutun
3- 3 kg'lık kavanozun içine önce pırasanın bir kısmını yerleştirin
1 dis sarimsak koyun
Tekrar pırasa yerleştirin
Bu şekilde dizerek malzemeleri bitirin
4- 4 su bardağı suyun içinde 1 su bardağı kaya tuzunu eritin
1 çay bardağı sirkeyi de karıştırın
Hazırladığınız bu karışımı turşunun üzerine dökün
5- Kavanozun ağzını sıkıca kapatın
Serin bir yerde 10-15 gün bekletin
Daha sonra kavanozu açıp, turşuyu tüketebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul