Yalnız Mesajı Göster

Enginarlı Yuva Kebabı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginarlı Yuva Kebabı




Enginarlı Yuva Kebabı

MALZEMELER
4 Enginar
1 Limon
1 Sogan
1 Domates
1 Çorba Kasigi Margarin
3 Çorba Kasigi Kiyma
1 Sivri Biber
1 Havuç
10 Arpacik Sogan
1 Su Bardagi Et Suyu
1/2 Çay Kasigi Köri
1 Su Bardagi Bezelye
4 Dal Dereotu
Tuz
Karabiber

YAPILIŞ TARİFİ
Enginarlari temizleyip,limonla ovunLimonlu suda haslayarak firin kabina alin Kiyilmis sogani yagda pembelesinceye kadar kavurun Kiymayi ilave ederek suyunu çekene dek kavurmaya devam edin
Kavrulmis kiymayi enginarlarin ortasina doldurarak bir firin kabina alin Üzerlerine domates ve biber dilimleri yerlestirin Kabuklarini temizlediginiz arpacik soganlarini, küp seklinde kesilmis havuç ve bezelyeleri tepsiye yerlestirin Tuz, karabiber ve köri serpin
Bir bardak et suyu dökerek firinda 15 dk pisirin Üzerini dereotu ile süsleyip sicak olarak servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla